Kopie van Pieter Cnoll Cornelia van Nijenrode
Symposium slavernijverleden suriname
Alle bijeenkomsten

Symposium Nieuwe inzichten en benaderingen in onderwijs en onderzoek over de trans-Atlantische slavernij en haar doorwerking op Suriname

Op 14 en 15 maart 2024 organiseert de Anton de Kom Universiteit een symposium over nieuwe inzichten en benaderingen binnen de studie van het Nederlandse koloniale slavernijverleden en de betekenis hiervan voor onderzoek en onderwijs met betrekking tot de lokale geschiedenis van Suriname. Het symposium wordt georganiseert in samenwerking met NiNsee en het KITLV. Er zijn zowel wetenschappers als niet-wetenschappers aanwezig.

Aanleiding voor het symposium is de publicatie van het boek Staat en slavernij: Het Nederlandse koloniale slavernijverleden en zijn doorwerkingen in juni 2023. Hier schreef Helmut Gezius, de motor achter de dagen, een hoofdstuk in over het koloniale slavernijverleden van Suriname. De redacteuren achter Staat en slavernij, Rose-Mary Allen, Esther Captain, Matthias van Rossum en Urwin Vyent, spreken op het symposium. 

De twee dagen bieden verder een breed palet aan presentatie waarin onder meer aandacht is voor de marrons, orale geschiedenis, winti en de hedendaagse doorwerkingen van het slavernijverleden. Er zijn presentaties door Eric Jadew, Cynthia McLeod-Ferrier, Audrey Christiaan, Chan Choenni, Marina de Bies, Cheryl White, Armand Zunder, Nizaar Makdoembaks, Mannon Sanches, Juliën Zaalman, Mario Braakman, Kwasi Koorndijk, Martina Amoksi, Franklin Jabini and Hilde Neus.

Lees het volledige programma van 14 en 15 maart hier

DATUM

14 en 15 maart 2024

TIJD

9.00 uur - 17.00 uur

Locatie

Aula van de Anton de Kom Universiteit Suriname

Terugkijken?

Copyright  •  Algemene voorwaarden • Privacy